Emailadres ( vsbc@vsbc.nl ) Vliegende Schotel Bouwclub Nederland

Home Index: Energie


Vliegende Schotel Bouwclub NederlandVrije Energie

    Bewijs dat nulpuntenergie bestaat!Dit is een Perpetuum mobile.Datum 2017-09-30

Bewijs dat Nulpuntenergie = ZPE = Zero Point Energy bestaat

Dit is een Perpetuum mobile.

U kunt zelf de constructie bouwen en waarnemen dat een van de schijven beweegt zonder dat U electriciteit hoeft toe te voegen.Voor het maken van de schijven heeft U dit programma nodig zip
Dit programma is te gebruiken met OpenScad (freeware).
Met OpenScad kunt U een file maken die 3D-Printers gebruiken om dit voorwerp te maken.

Als het voorwerp gemaakt is, in dit geval heeft U twee schijven nodig, dan kunt U staafmagneten van 4 mm dik en 25 mm lang aan de zijkant van de schijf in de gaten plaatsen. Plaats voor deze proef wel de magneten om en om. (De ene staaf met noord aan de buitenkant en de volgende staaf met zuid aan de buitenkant enzovoort.)
Daarna kunt U het spoeldraad gaan wikkelen zoals hier is te zien. Bij de test werd 0.1 mm ge soleerd spoeldraad gebruikt. Wikkel niet verder dan tot het midden van de lengte van de magneten anders gaat de andere helft van de staafmagneet tegenwerken. Laat dus 12.5 mm vrij van spoeldraad.

De foto is niet gevonden! Zorg ervoor dat de draad om en om op de staven zit zodat het lijkt alsof er een brede metalen band zit /.\./.\


Bij de proef is het nodig dat U een van de schijven op een tafel/doos plaats en de andere schijf er boven hangt.
Verbindt de schijven met elkaar met een spoeldraad en doe daar weerstanden tussen. Op elke schijf zitten twee uiteinden van de spoeldraad. Laat dat andere uiteinde van de draad zoals het is (plak het vast op de schijf).
De hoeveelheid weerstanden kunt U zelf bepalen net zoals de sterkte van de weerstanden. Bij deze proef die succesvol was werden weerstanden (1-30) van 1 M Ohm gebruikt.
Zorg dat de schijf die aan een draad hangt over zoveel spoeldraad beschikt dat de schijf vrij kan rond draaien.

Als na verloop van tijd de hangende schijf stil hangt neem dan een stuk spoeldraad en maak kortsluiting bij a en b zoals op de bovenstaande tekening is te zien.
Als de afstand tussen de schijven niet te groot is en niet te klein dan zal de hangende schijf iets gaan bewegen.

Als de hangende schijf gaat bewegen dan is de proef gelukt en dan heeft U bewezen dat nulpuntenergie bestaat.

Dit systeem is te vergelijken met een dubbelsterrensysteem. Het systeem is dus niets anders dan een kunstmatig dubbelsterrensysteem waar energie van af kan worden getapt.


U kunt ook gebruik maken van randaarde en op die manier andere proeven doen. U kunt beide schijven aansluiten op randaarde of een schijf aansluiten op randaarde. Er kunnen weerstanden tussen de randaarde en de twee schijven worden geplaatst. Enzovoort.Deze website wordt opgebouwd!